Jogurt krowi | Sery Łomnickie
Cena:  7 PLN
ilość:     x but. (275 g)
:

Jogurt krowi – naturalny lub z dodatkiem owoców

Oprócz cieszących się bardzo dużą popularnością jogurtów kozich, produkujemy także jogurty z mleka krowiego. Dostępne są one  w postaci naturalnej (bez żadnych dodatków) lub w smakach owocowych: truskawkowym, malinowym, aroniowym, z dodatkiem czarnej jagody lub karobu, owoców czarnego bzu a także pyłku pszczelego. W przypadku tych ostatnich korzystamy z konfitur i sorbetów wytwarzanych z owoców pochodzących z czystych obszarów Doliny Baryczy, a pyłek wytwarzają pszczoły z wielkopolskiej Pasieki Andrzejewskich. Nasze jogurty wytwarzamy na bazie mleka pasteryzowanego.

 
  • Jogurt krowi naturalny

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 360 kJ/88 kcal
    tłuszcz: 4,10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,50 g
    węglowodany: 13,20 g
    w tym cukry: 6,70 g
    białko: 2,80 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z truskawką

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: bio truskawka (40%), bio cukier trzcinowy (52%), bio skrobia z lapioki, bio koncentrat truskawki, pektyna cytrusowa, bio koncentrat aronii
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 554 kJ/131 kcal
    tłuszcz: 4,10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 24,57 g
    w tym cukry: 18,25 g
    białko: 2,77 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z maliną

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: bio malina (35%), bio cukier trzcinowy (52%), bio skrobia z lapioki, pektyna cytrusowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 562 kJ/134 kcal
    tłuszcz: 4,09 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 24,53 g
    w tym cukry: 18,26 g
    białko: 2,81 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z aronią

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: aronia (65%), cukier trzcinowy (34%), pektyna jabłkowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 360 kJ/86 kcal
    tłuszcz: 4,10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,50 g
    węglowodany: 13,20 g
    w tym cukry: 6,70 g
    białko: 2,80 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z brzoskwinią i marakują

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: owoce (40% – brzoskwinia 69%, marakuja – 31%), cukier (52%), skrobia, pektyna cytrusowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 561 kJ/ 134 kcal
    tłuszcz: 4,13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 24,69 g
    w tym cukry: 18,55 g
    białko: 2,86 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z czarnym bzem

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: owoce czarnego bzu (75%), cukier (25%)
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 396 kJ/ 89 kcal
    tłuszcz: 4,20 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,50 g
    węglowodany: 14,00 g
    w tym cukry: 5,10 g
    białko: 3,20 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z gruszką i bananem

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: owoce (65% – gruszka 70%, banan 30%), cukier (52%), skrobia, pektyna cytrusowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 591 kJ/ 142 kcal
    tłuszcz: 4,13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 26,76 g
    w tym cukry: 20,86 g
    białko: 2,80 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z jagodą

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: bio jagoda (36%), bio cukier trzcinowy (52%), bio skrobia z lapioki, bio koncentrat jagody, pektyna cytrusowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 561 kJ/ 133 kcal
    tłuszcz: 4,43 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 24,87 g
    w tym cukry: 18,67 g
    białko: 2,77 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z owocami leśnymi

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: owoce (47% – truskawka 54%, malina 27%, jagoda 27%, jeżyna 3%) , cukier (47%), pektyna cytrusowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 561 kJ/ 134 kcal
    tłuszcz: 4,13 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 24,69 g
    w tym cukry: 18,55 g
    białko: 2,86 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z porzeczką

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: bio porzeczka (30%), bio cukier trzcinowy (45%), bio skrobia kukurydziana, bio sok z porzeczki
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 516 kJ/ 123 kcal
    tłuszcz: 4,16 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,57 g
    węglowodany: 22,32 g
    w tym cukry: 15,43 g
    białko: 2,83 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z wanilią

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: bio wanilia (0,5%), cukier trzcinowy (55%), bio skrobia z lapioki, bio pektyna cytrusowa, bio koncentrat wanilii 
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 555 kJ/ 132 kcal
    tłuszcz: 4,07 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 24,78 g
    w tym cukry: 18,49 g
    białko: 2,71 g
    sól: 0,01 g

    Jogurt krowi z wiśnią

    Skład: mleko krowie pełne, pasteryzowane, nienormalizowane, kultury bakterii
    wsad owocowy 12%: wiśnia (35%), cukier (52%), skrobia, pektyna cytrusowa
    Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 573 kJ/ 136 kcal
    tłuszcz: 4,10 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,54 g
    węglowodany: 25,56 g
    w tym cukry: 18,91 g
    białko: 2,80 g
    sól: 0,01 g
  • Data przydatności:3 tygodnie
    Warunki przechowywania:Przechowywać w temperaturze +1 do +4ºC
* Warunki zakupu: zamówienia serów na wagę realizujemy dla gramatur będących wielokrotnością 10 dag. Minimalna ilość sera, którą można zamówić, to 20 dag (zamówienia mniejsze zostaną zwiększone do 20 dag). Podana kwota jest wartością orientacyjną, gdyż ostateczna gramatura może się nieznacznie różnić. Sery są pakowane próżniowo - zazwyczaj jako jeden kawałek o wadze zbliżonej do wybranej w zamówieniu. W przypadku, gdy dany produkt ma zostać przygotowany w specjalny sposób (np. zapakowany oddzielnie lub przesłany w postaci całego krążka), prosimy o zaznaczenie tego w formularzu zamówienia.
Inne produkty z tej kategorii: