Skip to content
Icon label

Nasza historia…

Naszą działalność rozpoczęliśmy około 20 lat temu. Zajmujemy się  produkcją serów z mleka koziego, krowiego i owczego. Zaczęło się trochę przez przypadek, ale to długa historia.

Mieliśmy dość miejskiego życia i przenieśliśmy się na wieś. Zmieniliśmy nie tylko miejsce zamieszkania, ale także całe swoje życie.

Gospodarstwo Ekologiczne „Kozia Łąka”, gdzie oryginalnie produkowane były sery, położone jest w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę. Nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych ani pestycydów. To nasze hobby, pasja i… ciężka praca.

W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię.

W tym, 2013 r., zdobyliśmy aż dwa wyróżnienia: na Festiwalu Serów w Lidzbarku Warmińskim – za Rittę wędzoną oraz na Festiwalu Smaku w Grucznie – tytuł Smak Roku dla naszego Sir Grilla.

Zapraszamy do nas i do próbowania naszych serów!

(c) 2010-2024 Serylomnickie.pl   |   wykonanie: bioBRND.pl
Projekt współfinansowany z Unii Europejskiej w ramach EFROW