Skip to content
Icon label

O Hali i serach

Nasze sery produkujemy naturalnie i w sposób tradycyjny. Sery łomnickie są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych, prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa. Promujemy nasze sery i inne produkty lokalne, które do sera dobrze się komponują i taka jest idea naszej rodzinnej firmy. Część serów nazywamy nazwami szczytów i gór Karkonoskich (Śmielec, Pohulanka, Koziniec, Krowiniec itp.), aby wzmocnić więzi z regionem i popularyzować turystykę kulinarną.

Nasi klienci to przede wszystkim turyści. Przyjmujemy ich w Łomnickiej Hali Mlecznej  (to też nazwa historyczna). W sklepiku mogą kupić nasze wyroby, degustować sery, wypić dobrą kawę z kozim mlekiem, delektować się  lodami na bazie koziego i owczego nabiału, a podczas tego obserwować produkcję i dojrzewanie serów przez przeszklone ściany. Przyjmujemy grupy, w rożnym wieku. Popularyzujemy wiedzę o ekologii, zdrowej żywności i tradycjach regionu.

Turyści, którzy nas odwiedzają, przyjeżdżają z całej Polski, a także z zagranicy.

Korzystamy z wielu różnych form promocji. Współpracujemy z Lokalną Grupą Działania, z Urzędem Marszałkowskim we Wrocławiu, z Dolnośląską Organizacją  Turystyczną. Należymy też do Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Mamy dwie strony internetowe i korzystamy z mediów społecznościowych.

Największą satysfakcję sprawia nam zadowolenie naszych klientów. Cieszymy się, jak klienci chwalą nasze sery za ich niezwykłe walory smakowe i dużą różnorodność.

Jesteśmy szczęśliwi, że udało nam się stworzyć ciekawe, innowacyjne miejsce, gdzie ludzie chętnie przychodzą, odwiedzają nas i zamawiają  nasze produkty. Chcemy nadal procować, doskonalić naszą pracę i technikę wyrobu serów. Mamy ciągle nowe pomysły i będziemy o to miejsce dbać i je pielęgnować.

Bożena i Daniel Sokołowscy

(c) 2010-2024 Serylomnickie.pl   |   wykonanie: bioBRND.pl
Projekt współfinansowany z Unii Europejskiej w ramach EFROW