Gospodarstwo Ekologiczne „Kozia Łąka” położone jest w pobliżu Jeleniej Góry, wśród pól i lasów, z przepięknym widokiem na Karkonosze i Śnieżkę. Wszystkie produkty z naszego gospodarstwa wytwarzane są w 100{56e296fa39c7d19aff1574e3b6a9bb494fadaa1d205a84396df6710fe8b7ab27} zgodnie z naturą: nie stosujemy żadnych nawozów sztucznych ani pestycydów. Hodujemy kozy (obecnie stado liczy ok 100 sztuk), a z ich mleka produkujemy wyjątkowe sery. To nasze hobby, pasja i… ciężka praca.
W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię.
W tym, 2013 r., zdobyliśmy aż dwa wyróżnienia: na Festiwalu Serów w Lidzbarku Warmińskim – za Rittę wędzoną oraz na Festiwalu Smaku w Grucznie – tytuł Smak Roku dla naszego Sir Grilla.
Zapraszamy do nas i do próbowania naszych serów!
Bożena i Daniel Sokołowscy